Barboncás
 

Partnereink

2012. szeptemberétől az egyesületünk kiemelten szeretné támogatni A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt, évente 6 karitatív előadással, és közös pályázatok formájában.

 

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány az ország egyik legnagyobb területét lefedve évente átlagosan 1250 életveszélyben lévő újszülöttet és koraszülöttet ment Csongrád, Békés, Bács-Kiskun, és Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén.

A Szolgálat munkájára óriási szükség van, hiszen Magyarországon minden 9. gyermek koraszülött. Az élet első perceiben, óráiban történő mentés elmaradása esetén kevés esély van arra, hogy egy életveszélyben lévő újszülött, koraszülött életben marad, illetve hogy maradandó egészségkárosodás nélkül nőhet fel.

A Szolgálat hosszú évek óta anyagi gondokkal küzd, az állami finanszírozás a működési költségek csupán 70%-át fedezi. Régiós és társadalmi összefogással a Szolgálat jövője és a mentés biztonsága megalapozható, ami évente több mint ezer gyermek és család életét befolyásolja jó irányba. Mindebben az Ön támogatása is döntő mértékben segíthet.

 

Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány logója