Barboncás
 

Terápia


Barboncás terápia

„Barboncás terápia” három egymásra épülő szakaszból áll. Kiindulópontja a gyógyító mese, a bábterápia és a rajzterápia, módszerünk ezeket a terápiákat rituális elemekkel ötvözi. A Barboncás terápia lépésről lépésre segít a probléma kibontásában.

Az első szakaszban a mese archetipikus elemeivel még verbálisan segít a szorongás, félelem megfogalmazásában, az erre épülő rajzterápiával lehetőség nyílik a verbális eszközökkel, szimbólumokkal nem kifejezhető dolgoknak más síkon való kifejezésére, tehát ugyanannak a problémának, félelemnek, szorongásnak további oldására. Végezetül az utolsó fázisban egyesül ez a két "nyelv", és az együttes-kifejezéshez kap egy olyan eszközt, ami tárgyi, kézzelfogható jellegével lehetővé teszi ugyanannak a problémának a teljes mértékű projektálását.

Barboncás terápia

Azzal, hogy a szakaszok egymásra épülnek, tehát az előző fázisban megalkotott dolgot viszik tovább olyan mértékű és mélységű problémafeltárásra nyújt a terápia lehetőséget, amely a részterápiák egymástól független elvégzése nem tesz lehetővé.

Ilyen módon és mértékben összetett terápiás módszert nem alkalmaztak még eddig. De a "részterápiák" alapvető tulajdonságai és az ezekben szerzett tapasztalatok garantálják az új módszer hatékonyságá

Bővebben: Barboncás terápia

Amennyiben módszerünk felkeltette érdeklődését, és további, részletesebb tájékoztatást szeretne, keresse művészeti vezetőnket, Kiss Ágnes-t a 06 30 470 78 68 számon.

Bábterápia: játszva gyógyuló lelki sebek - Délmagyar

Munkánkat szakmai körökben is elismerik, az alábbi linkre kattintva letölthető Prof. Dr. Túri Sándor tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika igazgatójának ajánlása.

Ajánlás

Galéria