Terápia

Leírás

A Barboncás terápia három egymásra épülő szakaszból áll. Kiindulópontja a gyógyító mese, a bábterápia és a rajzterápia, módszerünk ezeket a terápiákat rituális elemekkel ötvözi. A Barboncás terápia lépésről lépésre segít a probléma kibontásában.

Az első szakaszban a mese archetipikus elemeivel még verbálisan segít a szorongás, félelem megfogalmazásában, az erre épülő rajzterápiával lehetőség nyílik a verbális eszközökkel, szimbólumokkal nem kifejezhető dolgoknak más síkon való kifejezésére, tehát ugyanannak a problémának, félelemnek, szorongásnak további oldására. Végezetül az utolsó fázisban egyesül ez a két „nyelv”, és az együttes kifejezéshez kap egy olyan eszközt, ami tárgyi, kézzelfogható jellegével lehetővé teszi ugyanannak a problémának a teljes mértékű projektálását.

Azzal, hogy a szakaszok egymásra épülnek, tehát az előző fázisban megalkotott dolgot viszik tovább olyan mértékű és mélységű problémafeltárásra nyújt a terápia lehetőséget, amely a részterápiák egymástól független elvégzése nem tesz lehetővé.

Ilyen módon és mértékben összetett terápiás módszert nem alkalmaztak még eddig. De a „részterápiák” alapvető tulajdonságai és az ezekben szerzett tapasztalatok garantálják az új módszer hatékonyságá

Bővebben: Barboncás terápia

Szervezetünk elnöke dr. Mihálka Mária, valamint a művészeti – és bábterápiás vezetője Kiss Ágnes, a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Örökség és Humán Információtudomány Tanszékén  Művészet és Bábterápia szakképzésen alapító és óraadó .

A képzés linkje itt érhető el: Művészet- és bábterápia

Amennyiben módszerünk felkeltette érdeklődését, és további, részletesebb tájékoztatást szeretne, vegye fel velünk a kacsolatot az elérhetőségeink egyikén.

Megszakítás